Eu

Numele meu nu este Ana. L-am împrumutat de la cineva. De fapt l-am moştenit, dacă moştenire se poate numi să furi numele mamei tale biologice, care, după ce te-a luat sămânţă mică înlăuntrul ei, te-a hrănit cu sângele ei şi te-a făcut viaţă pe pământul ăsta, te-a dat. Te-a dat ca şi când ai fi fost ceva netrebuincios şi ruşinos. A avut totuşi grijă să nu te dea rău. Sau poate a avut noroc să nu te dea rău. Oricum ar fi, sorţii au fost de partea ta şi ai nimerit bine.

Numele de Ana n-a venit, însă, singur, ci cu tot cu moştenirea genetică care te face să fii aşa cum eşti, dar şi să nu poţi să-ţi explici de ce eşti aşa, pentru ca nu ştii, de fapt, cine eşti. Copiii din flori ajung mai greu să se cunoască şi să se împace cu sine, pentru că au prea multe întrebări. Nu toţi copiii care au fost abandonaţi sau daţi, ci doar cei din flori. Ei sunt ăia care au întrebări cu adevărat existenţiale, de genul “cine sunt?” şi abia mai apoi “de ce?”; ceilalţi ştiu cine sunt şi vor doar să ştie “de ce?”. De ce nu m-a iubit, de ce nu m-a păstrat…  Întrebările sunt legate doar de mamă. La ea se referă copiii aştia când sufletul lor dureros întreabă. Ea e principala vinovată pentru nefericirea lor genetică, deşi poate că biata femeie a luat la momentul respectiv decizia cea mai bună pentru ei. Poate chiar a plâns, a suferit, a vrut să se omoare nemaiavând sens pe lume fără boţul ei de carne. Sau poate că nu. Poate a răsuflat uşurată că a scăpat de o povară care ar fi făcut din ea bârfa târgului şi ruşinea familiei.

Nu ştiu cum a fost a mea, dar din moment ce am iertat-o, înseamnă că a fost tristă, pentru că oriunde ar fi, sufletele rămân legate – de mamă şi de pui – şi simt unele despre altele. Poate că a fost prea tânără, cu siguranţă a fost prea slabă şi cu siguranţă, dacă aş fi nimerit rău, n-aş fi avut puterea să o iert. Dar fiindcă m-a dat bine, îi mulţumesc că mi-a dat viaţă, chiar şi aşa de plină de întrebări cum e ea.

Numele meu nu e Ana. Tot ce însemn eu – este.

Reclame

4 gânduri despre &8222;Eu&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s