Frunze

Fluturi

1197439-bigthumbnail

La mulţi ani, tata! Ştii că în sufletul meu o să trăieşti veşnic. Mi-e dor tare de tine şi nu mai ştiu să te găsesc. Ştii, imediat după ce ai plecat, ai rămas printre copacii ăia din parc, pe care îi iubeai atât de mult, că te-ai opus categoric să-i taie şi să facă benzinărie în locul lor. Dar acum te-ai îndepărtat şi nu mi-e bine.

Mă întreb, oare ce crezi despre mine zilele astea? Ştiu că mă vezi de acolo de unde eşti, pentru că uneori îţi simt privirea. Nu mereu, atunci când am îndoieli şi caut răsunsuri. Şi-acum sunt mai plină de îndoieli ca niciodată. Şi de speranţe, de asemenea. Cred că astea două vin mână în mână. Răspunsuri nu am. Dar, dacă nu primesc niciun semn de nicăieri că nu e bine ce fac, înseamnă că poate nu e rău. Aş fi vrut să fii aici şi să te bucuri. Sau să nu fii de acord. Oricum, aş fi vrut să fii aici.

I-am alungat pe toţi, ştii? Cred că m-am gândit că dacă tu ai plecat, Z a plecat, vor pleca toţi. Aşa că i-am alungat eu, să scap mai repede. Aşa cum dezlipeşti plasturele de pe rană, numai că plasturele am fost eu.

Acum stau aruncată pe fundul unui tomberon, sperând că poate vine cineva să caute în gunoi şi dă de mine. Nu-s aşa murdară şi boţită, sunt doar interminabil tristă. Ştiu că n-ai fi plecat dacă ai fi ştiut. Dar ştiu că nici nu mai aveai cum să rămâi. Şi ştii că, oricum, nu te-aş fi ascultat.

Altfel, sunt bine, doar că, inexplicabil, tomberonul mi-a fost năpădit de fluturi. Albaştri. De-ar fi fost altă culoare, nu i-aş fi recunoscut, dar aşa…  Or fi ai mei? I-ai trimis tu?

La mulţi ani, tata! Ştiu că ai fi rămas dacă ai fi putut…

Reclame