Crăciun

Conştiinţele jegoase n-au cum să viseze frumos, aşa că, deşi am sperat că o să dorm fără vise, am sărit dintr-un coşmăruţ în altul, până spre dimineaţă, când am chemat căţelul familiei să-mi ţină de urât şi am visat castane. Multe, multe castane. Aşa am zis şi eu, wtf?! Dar azi mi-a fost mai bine. N-am băut alcool, deşi m-a rugat până şi mama: hai, ia şi tu o guriţă. Nu! Pe de o parte, pentru că alcoolul ar fi făcut din mine his crying bitch, ceea ce, în condiţiile date, ar fi complet monstruos, iar pe de altă parte pentru că iau antibiotic.

Crăciunul trecut începusem să croşetez, încet, dar temeinic, crizuţe de anxietate. Micuţe, unele după altele. În prima fază am zis că am mâncat prea mult. De băut, n-am băut nici atunci cine ştie ce, că n-am avut cu cine. Cu mama nu mă fac prietenă de beţie, că am secrete. Nu multe, dar vreo două-trei mari. Apoi am tras o criză în toată regula direct în mijlocul străzii, cu vrăbiile ciripind în jurul meu şi soarele arzând frenetic, de n-am ştiut dacă mor atunci sau mai târziu. N-am murit. Am ajuns acasă, m-am făcut ghem sub pătură, am scris pe blog, am mâncat sarmale: într-un cuvânt, am rezistat eroic.

Prin comparaţie, Crăciunul ăsta e mai bun, pentru că acum ştiu să-mi manageriez urâtul. Urât cuvântul ăsta, manageriez, ca şi urâtul în sine, dar altul n-am găsit. Ar fi trebuit să ştiu să preîntâmpin urâtul, să nu-l las în viaţa mea, să fiu ca o rază de soare pe care n-o atinge nimic, dar deh, fac şi eu ce pot. Îmi plăcea Crăciunul, era sărbătoarea mea preferată. De câţiva ani, însă, s-a cam golit de conţinut, iar acum mă îngrozeşte puţin. Dar îl manageriez eu şi pe el, că să-l urăsc şi să fug în pădure cu o lună înainte şi una după, ca să mă feresc de rele şi tristeţi, nu merge. Plus că am multe lucruri pentru care să fiu mândră, fericită, recunoscătoare. Şi-apoi, care ar mai fi hazul?

Crăciun fericit!

Reclame

2 gânduri despre &8222;Crăciun&8221;

  1. Crăciun Fericit !
    Cel mai adesea fericirea vine din interior, factorii externi sunt doar declansatori si catalizatori, dar sistemul functionează și fără ei.
    Așa cred eu, nu-i o opinie fundamentată științific. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s