L.U.V.

El era singur şi nu căuta nimic. Ea era singură şi visa iubire. True love, like in the movies. S-au întâlnit în cel mai bizar pentru ea şi neaşteptat pentru el loc din lume, pentru că nici unul dintre ei nu se gândea că în locul ăla, unde s-au întâlnit, există iubire. Aşadar, s-au întâlnit în propria casă, fiecare confortabil aşezat în faţa câte unui ecran cât se poate de real, ce dădea spre aceeaşi lume, mai mult imaginară. N-avea ce rău să se întâmple din câteva vorbe schimbate. Ei i-a plăcut pentru că a făcut-o să râdă din primele câteva cuvinte, iar pe el l-a intrigat un început de poveste lăsată pe altă dată. S-au regăsit, în acelaşi fel, după câteva zile. Ea i-a spus povestea, iar el i-a spus că e altfel. În zilele ce au urmat au vorbit şi au râs, apoi el a vrut mai mult şi a sunat-o. Au fost ca doi adolescenţi la prima îndrăgosteală: ea se dorea nopţile în braţele lui, el îi spunea, mai mult în glumă, că va veni cât de curând în oraşul ei să bea o cafea împreună. S-au jucat un timp aşa, nu mult, doar cât să…

Într-o zi, el i-a spus data exactă la care va trece prin oraşul ei. După ce a încercat să-l convingă că nu are drum pe acolo, ea i-a spus că îl aşteaptă. Apoi zilele au devenit, dintr-o dată, mai lungi. El nu i-a mai scris, iar ea, nevrând să înţeleagă de ce, l-a întrebat. Răspunsul lui a făcut-o să cadă de pe norul pe care tocmai se aşezase. Ziua în care ar fi trebuit să se vadă a trecut goală, ea aşteptându-l până când a adormit cu un fel de satâr înfipt în inimă, iar el neştiind şi nepăsându-i de ceea ce a făcut. În săptămâna care a urmat, ea a încercat să îngroape tot. Şi-a repetat întruna că nu avea cum să fie adevărată o asemenea poveste închipuită, iar când s-a convins, în sfârşit, că aşa era, i-a scris că îi e dor de el. A renunţat să-şi înţeleagă toate acţiunile, unele nici nu erau de înţeles. Unele, precum aceasta, erau pornite, ca nişte săgeţi, direct din suflet. Oricum, n-ar fi avut cum să o oprească. Lui i-a trebuit o zi să îi spună că îi pare rău. Ea l-a iertat, începând să-şi coasă mica rană. Doar nu era ea aia fără defecte.

A sosit şi ziua în care s-au văzut. Toate temerile lor au fost spulberate şi înlocuite cu teama de a nu mai putea trăi unul fără celălalt. Ea a fost prima care a ştiut şi i-a spus, iar el, ştiind că nu poate fi lângă ea în acel moment, a lăsat-o să creadă că i s-a părut. Au urmat câteva zile lungi, în care pe ea a durut-o el, fără să ştie exact unde şi mai ales de ce, apoi l-a întrebat ceva banal, doar ca să-l mai simtă un pic. Sufletul lui s-a revărsat ca o cascadă asupra ei, înghiţind-o. Şi şi-au promis. Cu cea mai nestăpânită uitare de sine, cu cea mai sinceră dorinţă.

Alte zile au trecut, dându-le dovezi că nu greşesc şi că nu au promis doar sub impulsul clipei ce ar fi putut zbura fără să se mai întoarcă vreodată. Însă cu cât depărtarea se apropia, cu atât se temeau că, poate, dragostea lor nu e de ajuns. Se temea, fiecare, mai mult de el însuşi, decât de celălalt. De cum nu va putea fi acceptat aşa cum e, pentru că timpul îi demonstrase fiecăruia acest lucru. Cu toate astea, un lucru era sigur: niciunul dintre ei nu dorea să renunţe. Ştiau că durerea de a nu fi încercat ar fi fost înmiit mai mare decât orice posibil eşec. Şi mai ştiau că dragostea nu stă la fiecare colţ de stradă.

Povestea ar putea continua sau s-ar putea sfârşi într-o fracţiune de secundă. Nimeni, niciodată, n-ar putea cuprinde cu mintea toate obstacolele care le-ar putea sta în cale, aşa cum nimeni, niciodată, n-ar putea cuprinde cu sufletul toate bucuriile pe care le-ar putea trăi împreună. Dar, atâta timp cât povestea poate continua, cine ar fi atât de nesocotit să nu o lase?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.