Frunze

The Stupefied One

Aşadar, în această poveste inspirată dintr-un fapt real este vorba de nişte doamne, că altfel n-am cum să le spun, care se dau de ceasul morţii de o săptămână întreagă ce să-i cumpărăm (cumpărăm, adică, de parcă am fi cu toate măritate unele cu altele) doamnei învăţătoare de importanta zi de 8 Martie. Iac-aşa! Iniţial, nici nu am dat atenţie mail-ului, rămânând cu sechele de la cascada de mail-uri „ce-i cumpărăm doamnei învăţătoare de Crăciun”, în care capetele doamnelor mame de copii ai clasei pregătitoare imaginau cadouri de la cele mai scumpe parfumuri la cele mai măiestrite bijuterii. Mă laşi? Că doar nu vreau s-o iau pe doamna învăţătoare de nevastă! Până la urmă cred că i-am luat cărţi, fapt care m-a mai liniştit că nu tre’ s-o scot la cină în viitorul apropiat. Dar, pentru o mai bună înţelegere a problemelor mele (că sunt ferm convinsă că eu sunt cea care are probleme, ci nu restul, ca în bancul ăla: un şofer aude la radio: „atenţie, în acest moment, pe autostradă, un nebun conduce pe contrasens”, la care omul nostru, consternat: „care unu’?! sute, dom’ne, sute”), am să las mail-urile să vorbească de la sine:

1. The initiator

„Buna ziua!

Vreau sa va intreb daca s-a intiat strangerea de ceva fonduri pentru ziua de 8 Martie? Ma tem sa nu fi ratat mailul.

Daca nu, lansez propunerea de a aduna bani pentru flori si un cadou pentru Doamna Invatatoare, pentru doamnele de germana si religie, precum si pentru doamnele ingrijitoare.

O primavara frumoasa!”

(care va să zică, mi-a fost teamă că am ratat mail-ul (cred că e posibil să fi fost la manichiură cu deştele la-nmuiat în timpul sosirii mail-ului, fiind în imposibilitatea de a viziona live intrarea acestuia în inbox şi, după cum bine se ştie, mail-urile dispar între cinci şi şapte secunde de la sosire dacă nu le deschizi))

2. The one who’s in, but not entirely

„Buna seara,

Sunt de acord cu propunerea d-voastra si va rog sa ne comunicati suma la care v-ati gandit si cine strange banii.

O seara buna”

(nu că n-aş vrea să mă implic mai mult, dar, extrem de ocupată fiind, să se ocupe altcineva, deoarece eu fiind de acord este suficient)

3. The realistic one

„Bună seara,

cred că e putin cam tarziu sa ne mobilizăm cu rezultate bune (stabilit suma, strâns bani, cumpărături, etc.) : propun ca anul acesta să actionăm individual …”

(dar numai anul ăsta, că la anul o să-mi vină mie ideea mai devreme, mult mai devreme, să fiu eu prima, prima, prima, cum sunt întotdeauna cu excepţia acestei dăţi cu care nu pot fi de acord, iar când voi fi eu prima, rezultatele vor fi, nu-i aşa, spec-ta-cu-loa-se, pentru că, să nu uităm, cumpărarea unui cadou doamnei învăţătoare echivalează cu ani întregi de cercetări ştiinţifice)

4. The one who’s out

„Buna seara,

Si eu propun fiecare individual sa faca cum doreste.

De mentionat ca la Craciun d-na nu dorea sa primeasca nimica.. Nu prea a fost de acord cu stransul banilor de catre parinti ptr cadou.

Seara buna”

(că doar eu m-am ocupat de cadoul de Crăciun, am fost trup şi suflet şi doamna – fleoşc, mi-a tăiat elanul, fapt pentru care de atunci nu mă mai pieptăn, nu mai dorm, mănânc întruna şi trimit mail-uri blazate bazate pe experienţă)

5. The crazy one

„Buna dimineata,

Parerea mea este ca ar fi fost frumos sa luam cu totii un cadou pentru a nu aparea diverse discriminari intre noi sau intre copii…. Intr-adevar este cam greu cu stransul banilor si pusul la punct a detaliilor….vad ca nici nu suntem toti de aceeasi parere si cred ca nu ar fi rau ca la urmatoarea sedinta sa punem la punct si aceste aspecte, o sa vina si pastele, finalul de an….macar sa stim cum facem pe viitor, impreuna sau individual….

O zi frumoasa si o primavara insorita va doresc dragi parinti”

(dragi părinţi, părerea mea sinceră este că aţi înnebunit cu toţii şi nu vă daţi seama de pericolul care ne paşte în cazul în care acţionăm individual. de asemenea, dacă nu punem la punct într-o şedinţă cu părinţii şi cu doamna aceste aspecte, sărbătorile nu vor mai fi sărbători, sfârşitul de an nu va mai fi sfârşit de an, iar noi nu vom mai fi niciodată de aceeaşi părere. o primăvară însorită vă doresc, dragi părinţi, că de norii negri ai discriminării între noi sau între copii suntem sătui)

6. The initiator

„Buna ziua!

Din cate inteleg eu, concluzia este ca ne descurcam pe cont propriu.

Sa asteptam urmatoarea sedinta si lamurim atunci lucrurile.

O zi buna, tuturor!”

(and the circle is complete. am propus şi eu o dată ceva şi voi… acum o să stau bosumflată până la şedinţa următoare şi poate chiar şi în timpul şedinţei. o zi bună, tuturor!, cu semnul exclamării ca să nu vă prindeţi voi, nerecunoscătorilor, ce furtună e în sufletul meu de aspirantă sinceră la organizarea cumpărării de cadouri tuturor doamnelor din viaţa noastră şi a copiilor noştri. huo!)

Au fost mai multe, bineînţeles, dar astea sunt piesele de rezistenţă. Ce m-a şocat pe mine, deşi eram sigură că nu mă mai şochează nimic, a fost  faptul că una nu şi-a pus problema că un buchet de zambile dat cu dragă inimă de copil e suficient pentru a-i arăta doamnei învăţătoare toată stima şi mândria noastră, precum şi faptul că ştim că e femeie.

Reclame