Între două focuri

Aseară a bubuit moara fabricii de pâine. Ditamai focul se ridica deasupra stadionului de lângă fabrică, unde era meci şi de pe care s-a filmat odioşenia. Alţi răniţi, altă groază. Unul dintre ei a murit, am aflat de dimineaţă. Praf de făină zboară de ceva vreme, nestingherit, prin aerul din cartier (ştiu asta pentru că lucrez în zonă) şi nimeni nu-şi făcea probleme că până şi făina poate să ucidă. Într-adevăr, rămâne de stabilit care au fost cauzele exploziei, dar prima ipoteză a fost asta: „Se pare că explozia s-a produs din cauza pulberilor emanate de la făina care era în proces de producţie, corelate cu ventilaţia care nu a fost dimensionată la capacităţile specifice calităţii de făină prelucrată.”

Azi noapte, pe fondul celor întâmplate în ultima săptămână, probabil, am avut un coşmar cu draci, în două părţi, din care m-am trezit într-un final, am dat fuga la copii să văd dacă-s bine, am plâns cu fi-miu cel mare în braţe (că nu ştiu de ce era treaz la ora aia, darămite că habar nu am cât era ceasul), apoi m-am dus înapoi la somn şi am visat că mi-era frică să adorm ca să nu facă ăştia şi coşmarul 3. Fi-miu râdea de mine azi dimineaţă şi zicea că de-acum încolo tot aşa târziu o să se culce, că tre’ să stea să mă liniştească în caz de coşmaruri.

În altă ordine de idei, sunt o sensibilă pe care o afectează toate nebuniile astea şi vreau ca ele să nu se mai întâmple, pentru că nu e ca şi cum ar fi calamităţi naturale împotriva cărora nu poate face nimeni nimic. Sunt calamităţi… (in)umane.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s