…și macii de lângă calea ferată…

BGTrj1YPNnJ

Dar în ziua aceea nu era nostalgică, deși macii de lângă calea ferată erau atât de roșii și atât de mulți… I-a tot așteptat până într-o dimineață, când i-a văzut că năpădiseră prima dintre cele trei linii de cale ferată pe care le trecea în fiecare zi, de parcă lumea ei era separată de restul lumii de trenurile care veneau și se duceau. Poate așa și era. Dar macii năpădiseră doar prima dintre cele trei linii, între șine și în afara lor, transformând drumul de fier în cel mai frumos drum închipuit vreodată. Și erau atât de roșii și atât de mulți, atât de sălbatici și atât de cuminți, atât de veseli și atât de triști. Desigur, un câmp întreg de maci nu e același lucru cu un drum pe care macii se înșiră dureros de roșii, încântător de delicați, sfâșietor de trecători. Unui câmp întreg de maci nu-i simți efemeritatea; e ca o mare de oameni fără identitate. Un câmp întreg de maci e doar un câmp întreg de flori de care te poți bucura. Nu doare. Așa cum o mare de oameni fără identitate nu doare ca un singur om încântător de delicat, sfâșietor de trecător, dureros de viu.

Dar în ziua aceea nu era nostalgică. Macii de lângă calea ferată o uimeau în fiecare an. Se bucura ca un copil la vederea lor și îi dădeau lacrimile de o tristețe care o bucura, amestecată cu o fericire care o durea și cu un infinit sentiment de drum predestinat. Aproape că înțelegea de ce unii oameni alegeau definitiv acel drum: era un miraj.

Locomotiva urlă întâi scurt pe drumul plin de maci. Își ridică ochii și privi monstrul drept în față. Se miră că imensitatea cu roți de fier ce înghițea cu viteză șinele nu zdrobea macii delicați, apoi păși în afara liniei, făcând loc bolidului să treacă. Părul îi flutură negru în urma curentului de aer, în timp ce urletul prelung al locomotivei amuți purtat de sunetul sacadat al roților. Macii tremurau, vii.

În ziua aceea nu era nostalgică.

4 gânduri despre &8222;…și macii de lângă calea ferată…&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.