Frunze

Anonimă cu fluturi și vampiri

Faptul că gândurile noastre ne poartă pe unde vor ele e binecunoscut, de aceea nu am nimic de spus în apărarea mea. Așadar, după ce am râs la o replică dintr-un film: totul a fost plătit de o persoană anonimă, a spus un personaj, noi nu cunoaștem nicio persoană anonimă, a răspuns celălalt personaj, m-am apucat să visez cu ochii deschiși și cu amănunte că sunt o scriitoare anonimă de succes.

– Liliecii sunt fluturi transformați de Dracula în lilieci, m-a întrerupt dintr-o dată T, serios, așa cum spun copiii lucrurile importante.

–  De ce? am întrebat cu cea mai sinceră curiozitate, trezindu-mă din visare.

– Ca să-i poată vedea și după ce s-a făcut vampir, pentru că îi plăceau foarte mult fluturii, a răspuns Honey cu aceeași seriozitate.

– Da, chiar! am exclamat, având revelația clară a faptului că liliecii sunt fluturi transformați de Dracula în lilieci.

Mi-a părut rău de Dracula pentru câteva secunde: cred că e greu să-ți petreci eterna moarte vie cu fluturi contrafăcuți și lumină artificială, dar decât deloc, e bine și așa. Apoi am revenit la gândurile mele și am conchis: nu o să fiu niciodată scriitoare, ci doar anonimă, ceea ce înseamnă tot jumătate de vis împlinit. Și oricum, la mine nu e pentru totdeauna.

Reclame