Frumoasele păpuși

Două băbuțe cu basma și șorțuri cusute parcă de un păpușar grăbit și aruncate într-o ladă veche, uitate-acolo secole și-un pic, au ridicat cortina de la colțuri și dintr-o dată s-au dezvăluit, în cadrul unui gard cam ruginit, privirilor care treceau pe-acolo.

– Ce e acolo? a-ntrebat ghiduș un trecător mirat zâmbind vădit la apariția aceasta nepereche a celor două șorțuri și un pic, ce-au ridicat cortina de la colțuri și dintr-o dată s-au dezvăluit, în cadrul unui gard cam ruginit, privirilor care treceau pe-acolo.

– E teatru! a strigat pripit băbuța dreaptă-adăugând subit:

– E teatru de păpuși! (se vede) și a tăcut cu tâlc un pic, ținând cortina ridicată de la colțuri, privind la trecătorul cel uimit, din cadrul gardului cel ruginit.

Căci păpușarul ce-a cusut grăbit două băbuțe cu basma și șorțuri le-a dat și viață cât să aib-un pic, le-a dat și râs în inimi, chiar și jocuri; păpuși, se vede bine, ridicând cortina cea pe loc improvizată.

– E teatru de păpuși!

(Cine s-ar fi gândit?)

8 gânduri despre &8222;Frumoasele păpuși&8221;

  1. Suntem cu toti papusi pe scena lumii si a vietii,manipulati de papusari isteti si antrenati.De mii si mii de ani,cu sforile minciunii si a nedreptatii,ne pun batic si sorturi colorate,ca sa ne credem toti surori si frati.Iar când spectacolul e gata,si spectatorii pleaca multumiti,ei,papusarii,numara „argintii” gândindu-se tot timpul la câstig ! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.