Staccato

Forgiveness

Ieri am primit un telefon. Era Mitra. Mi-a spus că mă iartă și a închis. Te iert, atât a spus. Câteva minute am rămas împietrită, cu telefonul la ureche, apoi, ca și când mi-am adus aminte că știu să plâng, am izbucnit. N-are cum să mă ierte, în definitiv, i-am omorât băiatul.

Am învățat să plâng de la o prietenă, colegă de facultate. O chema…, nu contează cum o chema, noi îi spuneam Brains. Bre, mai exact. Era deșteaptă tare. Până și maică-sa îi spunea Cre (ei nu îi plăceau englezismele, era profă de română). Chiar și atunci când s-a trezit cu cancer la creier, în loc să se apuce de murit, Bre s-a apucat de trăit. Atunci am învățat eu să plâng. Isteric. Aia a fost picătura care a rupt zăgazurile. Și ce le-a mai rupt. Am plâns tot ce nu putusem să plâng ani de zile.

Când Bre s-a făcut bine, doi ani mai târziu, și i-am văzut deziluzia, am înțeles, de parcă n-aș fi știut din proprie experiență, că uneori, deseori, e mult mai greu de trăit decât de murit. Zece ani mai târziu, într-o dimineață, l-am sunat pe el, l-am chemat la o terasă, în centru, la o cafea, și i-am spus că trebuie să fug. Să fug, așa i-am spus. I-am spus și că o să mă întorc, dar a știut că mint, așa că i-a venit mult mai ușor să moară. Bre, în schimb, a învățat, încet-încet, din nou, să trăiască.

_________________________________________

Previously (click pe titlurile de mai jos):

 1. Milk
 2. Blackout
 3. Romance
 4. Giveaway
 5. Motherhood
 6. AA Meeting
 7. Thirst
 8. Lullaby
 9. Light
 10. Hanging
 11. Mudboy
 12. Blue
 13. Pipes
 14. Decepticon
 15. Brains
 16. Stealth
 17. Wi(n)dow
 18. Victor
 19. Girl
 20. Boo
 21. Choise
 22. A Christmas Tale
 23. Gin & Tonic
 24. AA Meeting
 25. Ristretto
Reclame